Работилници

023.jpg

Хоби работилници

Арт терапия чрез керамика, плетиво и текстил обединява работещи дами с хоби за ръко творчество. С умелото насочване от майсторите обучители Веселин и Доля Андрееви, Елена Ганева, Светла Димитрова и Ягодинка Лазарова, дамите създават своите ''шедьоври“ от глина ,прежди и текстил. Работилниците се организират от "Подкрепа за дебют“, по проект подкрепен от Програма „Любителско творчество“ на Национален фонд Култура.

00007.jpg

Това е Зелено училище - изкуството за Зелено бъдеще 29 юни 2022

Това, което виждате на снимките е Зелено училище - изкуството за Зелено бъдеще.

Осмокласници и учители от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, , София творят в Ателие „Подкрепа„ в село Локорско.

Една прекрасна инициатива на сдружение Подкрепа за дебют, и на ръководството на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, София..

ГАЙТАНИ И ПОДГОТОВКА НА СГРАФИТО.jpg

Творчески работилници по съвременен дизайн със стари техники В Ателие Подкрепа

Този път – Майсторски клас със студенти от ЮЗУ " Неофит Рилски" Благоевград проведоха майсторите Светла Димитрова, Доля Андреева, Веселин Андреев, Ягодинка Лазарова и Ментора на студентската група Мария Онтева, преподавател по специалност моден дизайн в ЮЗУ.

120_01.jpg

Творчество в Ателието, докато навън вали проливен дъжд

Силният  майски  дъжд попречи на някои от кръжочниците да пристигнат за поредните работилници по керамика,  но подранилите работиха усърдно. с майсторите Доля и Веселин Андрееви.

Докато чадърите и дрехите изсъхнат, пихме чай, моделирахме и се забавлявахме . „Чираците „ видимо напредват, действията им стават все по- уверени, изделията – все по-правилни и  красиви, сподели майстор Доля..

126_001.jpg

Открити работилници "да Запалим Искрата..." в Училище "Ссв, св. Кирил и Методии" в село Негован

в  Училище "'Ссв, св. Кирил и Методии" в село Негован
Да Запалим Искрата
Ден на Памет, Ден на Творчество , Ден на приобщаване на млади последователи и любители на хилядолетната приложна култура- художествените занаяти
Очаквайте продължение...

0000.jpg

С Великденски работилници „Подкрепа за дебют‘ даде старт на творческите школи за деца и младежи по проект към НФК

Гостенчета от София и „стари“ кръжочници от Локорско в три последователни дни изработваха заедно от глина и прежда Великденски зайчета, купи, ,поставки за яйца, плетени с пръсти петлета и цветя - за декорация на празничната трапеза. Под вещото ръководство на художничката – керамик Диди ( Ягодинка Лазарова ) и на майстор Доля.

С това открихме сезона на творческите ателиета на

20210909_184027.jpg

Поредните работилници Подкрепа отбелязаха Деня на Независимостта с творческо вдъхновение

В два последователни уйкенда  керамичните работилници  бяха посветени на  сграфито керамиката

Да се работи с глина, по стара техника характерна за Второто българско царство,  Сграфито керамика,  се оказа изключително вдъхновяващо.

Под вещото ръководство и демонстрации на младия керамик Ягодинка Лазарова и през двата дни всички работиха усърдно и както винаги  времето отново изтече неусетно.